Thursday, 1 April 2021

English Advanced Prepositions Worksheet

Hi friends and my dear students! In this post, I have covered Prepositions Advanced Worksheet. After practising English Advanced Prepositions Worksheet, please do share it with your friends. You can Learn English Grammar Step By Step Guides here and Play English Grammar Quizzes here.

Prepositions Advanced Worksheet
Prepositions Advanced Worksheet

Prepositions Advanced Worksheet

Fill in the blanks with suitable prepositions give n in brackets.

1. The students should do the project work ……………………………… the instructions given by the teacher. (in accordance with / in spite of )

Ans: in accordance with

2. Ray was even shy ………………………………… receiving compliments. ( with / of ).

Ans: of

3.  ……………………………… ( in case of / in the case of ) emergency, Call me.

Ans: in case of

4.My younger sister is afraid ………………………….. ( with / of ) cockroaches.

Ans: of

5.  …………………………. ( Apart from / in spite of ) his poverty, he completed his Ph.D.

Ans: in spite of

Also Check

Play Preposition Quiz – 1

Play Preposition Quiz - 2

English Grammar MCQ Worksheet For All Competitive Exams

Identify The Adjectives In Sentences

6. The employees should complete the work ………………………… (in spite of / in accordance with) the

instructions given by the management.

Ans: in accordance with 

7.I am not responsible ………………………….. ( to / for ) this mistake.

Ans: for

8. Sindhu was dedicated ………………………. ( to / with ) her job.

Ans: to

9. They may feel jealousy ……………………… ( on / of ) your success.

Ans: of

10. The college committee cancelled the classes …………………….. ( in spite of / because of ) the heavy rain.

Ans: because of

11.People started to shout ……………………….. ( on / at ) the driver.

Ans: at

12. Subhash Chandra Bose died ………………………. ( for the sake of / in case of ) India’s freedom.

Ans: for the sake of

13. They are going ……………………. ( to / for ) market.

Ans: to

14.  You should complete your B.ED. …………………………….. ( in addition to / according to ) your B.SC. to get a teacher job.

Ans: in addition to

15. Your father took me ……………………. ( along / with ) him to the exhibition.

Ans: with

16. a) My house is …………………….. ( according to / apart from ) all the houses in my village.

Ans:  apart from

17. We make it convenient to spend time …………………… ( for / with ) kids.

Ans: with

18. He works ……………………… ( in case of / according to ) his master’s instructions.

Ans: according to

19. I have always been terribly fond ……………….. ( with / of ) you.

Ans: of

20. If you don’t understand any of these words. You could refer ………………… ( to / at ) a dictionary.

Ans: to

Also Check Grammar Quizzes Online

0 comments:

Post a comment

Follow by Email

Popular Posts

Related Posts

Recent Posts