Friday, 4 September 2020

Oliver Asks for More Material 

Hi friends and my dear students! In this post, I have covered Oliver Asks for More A Complete Material Class - 8 English. After reading and practicing this Oliver Asks for More Material, please do share it with your friends.
Oliver Asks for More A Complete Material
Oliver Asks for More A Complete Material

Oliver Asks for More A Complete Material Class - 8 English

I. Glossary

beadle (n)                  : an official of a church

parish (n)                   : a church committee

oakum (n)                  : loose fibre obtained by untwisting and picking apart old ropes

surly (adj)                  : serious or angry

gruel (n)                     : a thin liquid food of oats, rice, etc.

devoured (v)             : ate hungrily or quickly

appetite (n)                : the desire to eat, hunger

voracious (adj)          : wanting great quantities of food

stupefied (adj)           : shocked

paralyzed (v)             : became motionless

ladle (n)                      : a long handled spoon used to serve liquids

countenance (n)       : a person’s face or facial expression

confinement (n)        : putting in a prison or a closed room.

apprentice (n)           : one who works under a skilled person.

Also Read 

True Height Summary

II. Fill in the blanks with appropriate compound adjectives from the box given below.

 

 deep-rooted,           old-fashioned,         well-mannered,

 soft-spoken,           brand-new


Latha is a _________________ girl. She speaks kindly with her classmates. Look at her, she is wearing an ______________ dress. She does not like to wear ___________ dresses. Don’t you think Latha is a ___________ girl?

III. Change the following statements into Yes/ No questions.

1. Oliver was frightened at the sight of so many gentlemen.

Ans: Was Oliver frightened at the sight of so many gentlemen?

2. You are an orphan.

Ans: Are you an orphan?

3. You say your prayers every night.

Ans: Do you say your prayers every night?

4. You will pick oakum tomorrow morning.

Ans: Will you pick oakum tomorrow morning?

5. Mr. Bumble rushed into the room.

Ans: Did Mr. Bumble rush into the room?

6. They can devour the big bowl.

Ans:Can they devour the big bowl?

7. Boys have generally excellent appetites.

Ans: Do boys have generally excellent appetites?

8. Mr. Bumble walked on with long strides.

Ans: Did Mr. Bumble walk on with long strides?

9. Oliver brushed away two or three tears.

Ans: Did Oliver brush away two or three tears?

10. Oliver was frightened at the sight of so many gentlemen,

Ans: Was Oliver frightened at the sight of so many gentlemen?

Also Read

Dr. Sarvepalli Radhakrishnan Rare Photos

The Snake and The Mirror Textual Grammar


The Snake and The Mirror Quiz

The Duck and The Kangaroo Summary 

11. You have come here to be educated

Ans: Do you come here to be educated?

12. The members of this board were very wise and philosophical men.

Ans: Were The members of this board very wise and philosophical men?

13. The basins never wanted washing.

Ans: Did the basins never want washing”

14. He had a wild, hungry eye;

Ans: Did he have a wild, hungry eye?

15. The master aimed a blow at Oliver’s head with the ladle.

 Ans: Did the master aim a blow at Oliver’s head with the ladle?

16. I understand that he asked for more.

 Ans: Do I understand that he asked for more?’

2. Oliver asks for more.

Ans: Does Oliver ask for more?

3. The boys took their places.

Ans: Did the boys take their places?

IV. These sentences are changed into a question by placing ‘do/does/did at the beginning, such questions are called Yes / No questions.

 

Question Tag

“You were brought up by the parish, weren’t you?”

In this sentence ‘weren’t you?’ at the end is called a question tag. Question tags are used to get information or confirmation. The question tags are positive if the   statements are negative. And if the statements are positive, questions tags are negative. These tags are short / contracted form of questions. If the statement has an auxiliary, the tag begins with an auxiliary. In case it does not have an auxiliary, it will begin with do / does / did.

Read the following dialogue to understand the usage of question tags.

Ramu : The weather is good today, isn’t it?

Vijay : Indeed, Ramu.

Ramu : How about going out now? Hope you’ll join me, won’t you?

Vijay : I’ve got an important work now, I am afraid.

Read the following dialogue that took place at a party. Add suitable question tags to complete it.

Rohit : Hi, I’ve met you before, __________

Suma : No, I don’t think so.

Rohit : But your name is Vani, ___________

Suma : No, it’s Suma! Anyway, glad to meet you.

Rohit : Me too. This is Rohit. The party seems to be really lively, ______

Suma : Yes, definitely. We enjoy ourselves a lot on such occasions __________

Rohit : Yeah, we do.

Also Read 






V. Diary Entry

Anne Frank was a little girl of thirteen. She was as lonely as Oliver Twist. When the German army invaded her country, she had to hide in a small building with her family. She suffered a lot. She recorded her feelings and thoughts in her diary.

 

Friday, 1st October, 1942.

            Just for fun, I am going to tell you each person’s first wish, when we are allowed to go out again. Mrs. Van says, ‘If I go out, I’ll eat cream cakes.’ Dussel says, ‘If I am let free, I’ll run to see my wife Lotje.’ Mummy says, ‘I will have a cup of coffee.’ Peter says, ‘I will go to the cinema.’ I long for so many things. But I long for a home of our own.

VI. Direct and Indirect Speech

1. ‘Bow to the board,’ said Bumble.

Ans: Bumble asked to bow to the board.

2.  Mr. Bumble asked Oliver to follow him into a large white – washed room

Ans: Mr. Bumble said to Oliver follow me into a large white-washed room.

3. ‘What’s your name, boy?’ said the gentleman

Ans: The gentleman asked boy what his name was.

4. ‘What’s that, sir?’ inquired poor Oliver.

Ans: Poor Oliver inquired sir what that was.

5. ‘The boy is a fool,’ I thought.

Ans: I thought the boy was a fool.

6. ‘What are you crying for?’ inquired the gentleman

Ans: The gentleman inquired what he was crying for.

7. Oliver said, ‘I want some more.’

Ans: Oliver asked that he wanted some more.

8. ‘He did, replied Bumble.

Ans: Bumble replied that he had done.

9. ‘That boy will be hung’, said the gentleman.

Ans: The gentleman said that that boy would be hung.

10. ‘What’s your name, boy?’ said the gentleman

Ans: The gentleman asked the boy what his name was.

Read More 

One-word Substitutions A Complete Guide


Perfect Participle A Complete Guide


Direct and Indirect Speech A Complete Guide


Its Time A Complete Guide


Defining Clause and Non-Defining Clause


Active Voice and Passive Voice A Complete Guide


Articles A Complete Guide Step by step


Subject and Predicate A Complete Guide Step by step

VII. Voice

1. Mr. Bumble informed him.

Ans: He was informed by Mr. Bumble.

2. Mr. Bumble asked Oliver to follow him

Ans: Oliver was asked by Mr. Bumble to follow him.

3.  Oliver brushed away two or three tears.

Ans: Two or three tears were brushed by Oliver.

4.  The beadle gave him a tap.

Ans: He was given a tap by the beadle. Or A tap was given to him by the beadle.

5. You know him.

Ans: He was known to you.

6.  The board had taken a decision.

Ans: A decision had been taken by the board.

7. Nobody contradicted the prophetic gentleman’s opinion.

Ans: The prophetic gentleman’s opinion was contradicted by anybody.

7.  The workhouse would be issued three meals of thin gruel.

Ans: Three meals of thin gruel would be issued by the workhouse.

8.  The boys polished them with their spoons.

Ans: They were polished with their spoons by the boys.

 

VIII. Combine the sentences

As they turned their attention to the workhouse, they discovered that it was the regular place of public entertainment for the poorer classes.

(Combine with because, since, therefore, and so, so)

Answers

Since they turned their attention to the workhouse, they discovered that it was the regular place of public entertainment for the poorer classes.

Because they turned their attention to the workhouse, they discovered that it was the regular place of public entertainment for the poorer classes.

They turned their attention to the workhouse so they discovered that it was the regular place of public entertainment for the poorer classes.

They turned their attention to the workhouse and so they discovered that it was the regular place of public entertainment for the poorer classes.

They turned their attention to the workhouse therefore they discovered that it was the regular place of public entertainment for the poorer classes.

 Also Play

Play Simple Present Tense

Play Simple Past Tense


Play Verb Forms Quiz - 1   Quiz  - 2 

0 comments:

Post a comment

Follow by Email

Popular Posts

Related Posts

Recent Posts